Αρχές του Κέντρου

Η σύσταση και λειτουργία του Κέντρου στηρίζεται εξολοκλήρου πάνω σε μια βασική και θεμελιώδη αρχή, από την οποία απορρέει και στην οποία καταλήγει οποιαδήποτε μορφή θεραπευτικής δραστηριότητας.
Σοβαρότητα και Υπευθυνότητα
Η υποχρέωση-δέσμευση να καταβληθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κάθε είδους βοήθεια, ώστε ένα παιδί με δυσκολίες στην πορεία της ανάπτυξής του να κατακτήσει δυναμική λειτουργικότητα.

Σεβασμό στον Γονέα
Με σεβασμό στο αρχικό αίτημα των γονέων θεωρείται ρήτρα του θεραπευτικού συμβολαίου η ολιστική προσέγγιση για συνολική αναπτυξιακή αναδιοργάνωση και όχι μεμονωμένη παρέμβαση στον τομέα με την εμφανέστερη δυσλειτουργία.
Απώτερος σκοπός αυτής της θεραπευτικής πολιτικής αποτελεί η λειτουργική εξέλιξη του δυναμικού κάθε παιδιού στο μέγιστο επιτρεπτό και εφικτό βαθμό.

Η φιλοσοφία του Κέντρου
Ωστόσο η φιλοσοφία του Κέντρου ακολουθεί την πάγια τακτική να παρεμβαίνει αποκλειστικά και μόνο στις περιπτώσεις, που ηλικιακά η προοπτική για αυτόνομη εξέλιξη έχει αποκλειστεί.
Αφουγκραζόμενοι το αξιακό σύστημα της οικογένειας οι θεραπευτές – ο καθένας ξεχωριστά αλλά και συνδυαστικά ως ομάδα- δε στεκόμαστε απέναντι αλλά υποστηρικτικά δίπλα και μαζί με τους γονείς στον κοινό αγώνα-στόχο, τον οποίο πρέπει να επιτύχει το παιδί τους.

Προστασία του Παιδιού
Στην κορυφή του θεραπευτικού έργου δεσπόζει η προστασία του παιδιού από τη συναισθηματική κατάπτωση, που προκαλείται μέσω της μειωμένης ζωτικότητας των αναπτυξιακών λειτουργιών.

Ως εκ τούτου, εκτός από τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση των εν ενεργεία θεραπευτών, υπάρχει συστηματική εξωτερική εποπτεία από διακεκριμένους επιστήμονες στο χώρο της Λογοθεραπείας και της Παιδοψυχολογίας στην ίδια τη θεραπευτική ομάδα του Κέντρου μας με σκοπό την ευστοχότερη αποτελεσματικότητα στη διαγνωστική προσέγγιση και τη στοχοθεσία της παρέμβασης των παιδιών.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Στείλτε μας μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας και θα ενημερώσουμε άμεσα, για το θέμα που σας ενδιαφέρει.